RSS

Szélforgós mobil


Eleged van a csiricsáré, drága mobilokból? Ezt az egyszerű, mutatós darabot Te magad is elkészítheted kisbabád ágya fölé. Gyerekkorunkból még emlékezhetünk rá, hogyan kell bevágni a négyzetalakú, színes, mintás kartonpapírt, majd erős fonallal fűzzük át a középre behajtott sarkokat, és mind az elején, mind a hátulján rögzítsük egy-egy gyönggyel, amelyek az érintkezési pontokat is jótékonyan takarják. A fonalakat vágjuk különböző hosszúságúra, és egymáshoz biztosított farudakra, vagy egy karikára kössük fel őket, tetszés szerinti elrendezésben. Minden illesztési pontot ragasztóval erősítsünk meg, nehogy egy apró alkatrész is a békésen szunnyadó kisdedünk arcába pottyanjon.

A különösen élvezetes látvány kedvéért a ventillátort is ráirányíthatjuk a felszerelt művünkre, csillogó szemek fogják kísérni a nagy pörgés-forgást. Bónusz: a szélforgó surrogó hangja gyorsan álomba szenderíti a szempár apró tulajdonosát.

Egy újszülött ágya fölé fekete-fehér-piros mintás mobilt készíts, mivel Ő még csak a kontrasztokat látja, 2-3 hónapos kortól majd az élénk színek nyújtanak megfelelő stimulációt, később pedig már értékelni fogja a finom pasztell árnyalatokat is.