RSS

Nyár leégés nélkül - röviden a napvédelemről


Kreol bőrű vagyok, soha nem égtem még le, de mivel kislányunk tejfölfehér férjecskémre ütött, és érzékeny is a bőre, különös gondot fordítok a napvédelemre. Az alábbi óvintézkedések betartásával Te is gondoskodhatsz arról, hogy napégés nélkül igazi öröm legyen a nyár a kicsi családod számára.
  • A nap sugarai délelőtt 10 és délután 4 óra között a legerősebbek, igyekezz minél kevesebb időt tartózkodni a napon ebben az időszakban.
  • Használj legalább 15-ös faktorú napfényvédő krémet, arcra, vállra akár erősebbet is. Az egész testet kend be, ne csak a ruhából kilátszó részeket, a legérzékenyebb felületekről pedig véletlenül se sajnáld a jótékony kencét.
  • Viselj 100%-os UV-védelmet biztosító napszemüveget, így nagyban lecsökkentheted a hályog és egyéb szem- illetve látáskárosodások esélyét.
  • Egy széles karimájú kalap kiváló védelmet nyújt az orrnak, fülnek, orcáknak és a nyaknak - ezek a területek különösen hajlamosak a leégésre. A babakocsira pedig szerelj egy napernyőt!
  • Nyáron sem hülyeség hosszú ujjú ruházatot viselni, különösen a szelesebb napokon, amikor könnyebb leégni. Erre a célra ajánlom figyelmedbe a bambuszból készült ruhaneműket. A sűrűn szőtt, de könnyed anyag légáteresztő, magába szívja a nedvességet, és nem utolsósorban védelmet nyújt az ultraibolya sugarak ellen.
  • Mindig keresd az árnyékot! 2 éves kor alatt a babák vékony, finom bőre még a fenti óvintézkedések ellenére sincs tökéletesen védve a napsugarak káros hatásaitól, ezért tavasztól őszig érdemes folyamatosan az árnyékba húzodnotok. Mi mindig az utca árnyékos oldalán sétálunk.